Фото: Facebook Дениса Шмигаля

В Україні може з’явитися нове джерело для фінансування виробництва зброї: що пропонує Кабмін

Україна має наростити виробництво власних дронів, озброєння та боєприпасів, але для цього потрібні чималі фінанси. Уряд запропонував спрямувати військовий збір на доходи фізичних осіб на цей процес.

Про це повідомляє прем'єр-міністра України Денис Шмигаль в Telegram.

За його словами, Кабінет Міністрів вже подав відповідний законопроект про податок на доходи фізичних осіб військовослужбовців.

Глава уряду нагадав, що за час повномасштабного вторгнення надходження до місцевих бюджетів від податку на доходи фізичних осіб зросли у вісім разів. У 2023 році, за прогнозами, доходи становитимуть 96 мільярдів гривень, тоді як у 2021 році — близько 12 мільярдів гривень.

"Наші Сили безпеки й оборони потребують більше ресурсу. Урядовий законопроєкт дозволить залучити 25,8 мільярдів гривень цього року і 93,7 мільярди гривень наступного на додаткові закупівлі дронів та на збільшення виробництва власного озброєння", — зазначив Шмигаль.

При цьому понад 200 мільярдів гривень, вже накопичених на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ, залишаться в розпорядженні місцевої влади. Тому для тих громадян, яким не вистачатиме коштів, держава надасть базову і зворотну дотацію.

"Таким чином ресурс бюджетів на місцях у 2024 році буде на 75 мільярдів гривень більше, ніж був у 2021 до повномасштабного вторгнення", — пояснив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, наприкінці серпня президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що Україна виготовлятиме зброю, дальність ураження якої буде понад 700 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 16:32