Фото: Фехтувальний клуб Liberte

У Дніпрі поховають срібного призера чемпіонату світу з фехтування, який загинув на війні

Срібний призер чемпіонату світу з фехтування Денис Борейко загинув на війні з Росією. Він був членом збірної України, чемпіоном країни та майстром спорту міжнародного класу..

З перших днів повномасштабного вторгнення Денис Борейко допомагав ЗСУ та територіальній обороні Дніпра, йдеться в заяві фехтувального клубу Liberte.

"У березні 2022 пішов добровольцем до сил оборони країни, змінивши спортивну зброю на бойову", — йдеться в повідомленні.

Молодший лейтенант Борейко загинув 3 липня. Його поховають 13 липня на Краснопільському кладовищі Дніпра.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи закликала Міжнародний олімпійський комітет не допускати росіян і білорусів до Олімпіади-2024 в Парижі. Обмеження повинні діяти, поки триває війна Росії в Україні.

Відомо, що російські спортсмени намагаються різними шляхами обійти санкції заради виступів на престижних міжнародних турнірах. Представники спорту з Російської Федерації посилили сирійську збірну на Панарабських іграх, які проходять в Алжирі. Як видно з офіційних джерел, у більшості російських атлеток змінено імена і дати народження: таким способом вони намагаються приховати обман. До прикладу плавчиня Анастасія Сорокіна стала Enas Sorkine, дзюдоїстка Мілана Мугу — Milana Mrad. Також змінено дати народження сестер велосипедисток Малькових і Дар'ї Джеджули.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Спорт, 10.07.2023 20:59