Фото: Seppo Kärki/HS

У Фінляндії 12-річний підліток застрелив однокласника та ще двох тяжко поранив

У місті Вантаа, що у Фінляндії, 12-річний підліток розстріляв однокласників з пістолета, який взяв у близького родича. Поліція розслідує стрілянину як вбивство та замах на вбивство. 

Про це повідомляє Helsingin Sanomat.

Відомо, що інцидент стався у вівторок вранці, близько 09:00, 2 квітня, в одній зі шкіл міста Вантаа. Внаслідок стрілянини загинув один шестикласник, а ще двох дітей госпіталізовано до лікарні з серйозними пораненнями.

Стрілянина у фінській школі

Фото: Seppo Kärki/HS

За даними поліції, підозрюваний у злочині — це 12-річний школяр. Його заарештували в районі Сілтамякі в Гельсінкі близько 10 години дня. При собі він мав вогнепальну зброю, яку вилучили правоохоронці. У поліції стверджують, що зброя ліцензована та належить близькому родичу підлітка.

Поліцейські запевняють, що підозрюваний під час попереднього опитування зізнався у скоєному, але оскільки йому ще не виповнилося 15 років, то, згідно з фінськими законами, він не може перебувати під вартою. Його передадуть працівникам соціальної сфери.

Стрілянина у фінській школі

Фото: Seppo Kärki/HS

Зазначається, що підозрюваний та його жертви є фінами. У поліції додають, що ніщо у їхньому минулому не вказує на імовірні мотиви для скоєння злочину. Також на даному етапі розслідування не виявлено жодних зв’язків зі злочинними угрупованнями.

"Усі школи та дитячі садки в околицях перейшли до так званого внутрішнього захисту", — повідомив на прес-конференції керівник відділу базової освіти міста Вантаа Ілкка Кало.

Директор школи, у якій сталася стрілянина, Сарі Лаасіла опівдні заявив, що ситуація в школі "досить спокійна".

Нагадаємо, що торік у грудні в Києві горіла школаПід час пожежі зі школи на свіже повітря було евакуйовано 665 дітей та 60 працівників навчального закладу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.04.2024 14:47