У Флориді почали евакуацію 6,3 мільйона осіб через ураган

10 ВЕРЕСНЯ 2017 08:18

Губернатор американського штату Флорида Рік СКОТТ наказав жителям покинути домівки і йти до обладнаних укриттів, уникаючи автомобільних доріг.

Про це повідомила TrueUA з посиланням на BBC.

За словами губернатора, тепер пізно залишати зони з червоним рівнем погодної загрози, тому найкращий спосіб вижити - відправитися в укриття. Всього наказано евакуюватися 6,3 мільйона чоловік, тобто більше ніж  25% населення штату. У неділю ураган «Ірма» повинен досягти узбережжя Флориди.

Нагадаємо, Ураган «Ірма» ввечері в п'ятницю, 8 вересня, досяг узбережжя Куби. З наближенням до берегів штату Флорида ураган посилився до п'ятої, найвищої категорії за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона.

Протягом останніх кількох днів ураган «Ірма» значною мірою зруйнував інфраструктуру кількох островів у Карибському морі. Жертвами стихії стали понад 20 осіб. Незадовго до «Ірми» штати Техас і Луїзіана постраждали від іншого урагану - «Харві», якому було присвоєно четверту категорію. «Харві» завдав шкоди на рекордну суму до 180 мільярдів доларів, через нього загинули близько 60 осіб.

Світ, 10.09.2017 08:18