Ураган «Ірма» посилився наближаючись до США

09 ВЕРЕСНЯ 2017 14:59

У Флориді заплановано евакуацію щонайменше 5,6 мільйона осіб. Очікується, що ураган «Ірма» досягне узбережжя США ввечері в суботу, інформує TrueUA.

Ураган «Ірма» ввечері в п'ятницю, 8 вересня, досяг узбережжя Куби. З наближенням до берегів штату Флорида ураган посилився до п'ятої, найвищої категорії за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, повідомляє інформагенція Reuters з посиланням на американських експертів. Очікується, що «Ірма»  досягне американського узбережжя ввечері в суботу або вранці в неділю.

У Флориді заплановано евакуацію 5,6 мільйона осіб, тобто близько чверті населення штату, повідомляє місцевий підрозділ Федерального агентства з управління в надзвичайних ситуаціях (FEMA). Евакуація ускладнюється заторами на магістралях та нестачею бензину.

З 1851 року США зазнали лише трьох ураганів п'ятої категорії. «Ірма» є значно потужнішим за ураган «Ендрю» 1992 року, повідомили у FEMA.

Протягом останніх кількох днів ураган «Ірма» значною мірою зруйнував інфраструктуру кількох островів у Карибському морі. Жертвами стихії стали понад 20 осіб. Незадовго до «Ірми» штати Техас і Луїзіана постраждали від іншого урагану - «Харві», якому було присвоєно четверту категорію. «Харві» завдав шкоди на рекордну суму до 180 мільярдів доларів, через нього загинули близько 60 осіб.

Світ, 09.09.2017 14:59