Павло Дуров. Джерело: росЗМІ

У Франції продовжили термін перебування під вартою для засновника Telegram Дурова

Французькі правоохоронці продовжили термін утримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова. На його арешт видали ордер у зв'язку з різними правопорушеннями, пов'язаними з його месенджером.

Про це повідомила агенція AFP із посиланням на джерела, які близькі до розслідування.

За цими даними, слідчий суддя Парижа, відповідальний за це судове розслідування, продовжив його поліцейське утримання під вартою в неділю ввечері. Затримання Дурова можливе максимум 96 годин. Після закінчення цього терміну він може бути звільнений або постати перед цим суддею для висунення обвинувачення.

У неділю прокуратура Парижа відмовилася надавати будь-яку інформацію "на цьому етапі, оскільки справа перебуває на стадії розслідування".

"Управління по боротьбі з насильством щодо неповнолітніх (Ofmin) видало ордер на обшук Павла Дурова в попередньому розслідуванні злочинів, починаючи від шахрайства і закінчуючи торгівлею наркотиками, кібербулінгом, організованою злочинністю, виправданням тероризму і шахрайством", — пояснило одне з джерел.

Дурова звинувачують в тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання його месенджера підписниками, зокрема, через відсутність модерації та співпраці зі слідством. Французькі слідчі були здивовані тим, що Дуров, знаючи, що його розшукують у Франції, все одно вирішив приїхати до Парижа.

Французькі слідчі вважають, що відсутність модерації у Telegram, відмова від співпраці з правоохоронними органами, а також пропоновані месенджером інструменти, такі як одноразовий номер, криптовалюти тощо, роблять Дурова співучасником наркоторгівлі, злочинів на ґрунті педофілії та шахрайства.

Нагадаємо, що засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова затримали у суботу ввечері в аеропорту Ле-Бурже в передмісті Парижа. Тоді його досудове ув'язнення фактично не викликало жодних сумнівів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.08.2024 10:17