Фото: росЗМІ

ЗМІ повідомляють про затримання у Франції засновника Telegram Дурова: що відомо

Ввечері у суботу, 24 серпня, в аеропорту Ле-Бурже, що у передмісті Парижа, затримали засновника і генерального директора Telegram Павла Дурова. Саме тоді він прибув з Азербайджану.

Як повідомляє французький телеканал TF1, це сталося близько 20:00 (21:00 за київським часом, — ред.), в той час, коли він сходив зі свого приватного літака на злітно-посадкову смугу в аеропорту Ле-Бурже. 39-річного чоловіка супроводжували його охоронець і жінка.

У картотеці Дуров був зареєстрований як розшукувана особа. Раніше правоохоронні органи Франції видали ордер на його розшук.

Чому могли затримати Дурова

ЗМІ вказують, що відсутність у Дурова співпраці з правоохоронцями, а також інструменти, які пропонує месенджер Telegram, роблять його співучасником наркоторгівлі, педофільських злочинів і шахрайства.

У суботу ввечері він мав постати перед слідчим суддею перед можливим пред'явленням обвинувачення в неділю за цілу низку злочинів. Журналісти наголошують, що після пред'явлення звинувачення його досудовий арешт фактично не викликає жодних сумнівів.

Нагадаємо, в Україні не перший місяць обговорюється ідея обмеження роботи месенджера Telegram. Зокрема, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони вважають, що Telegram є проблемою для національної безпеки. Водночас у СБУ вказували. що месенджер співпрацює з Роскомнаглядом і виконує прохання російської влади блокувати деякі канали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2024 04:00