Фото: Микита Потураєв. Джерело – сайт Верховної Ради

У Верховній Раді погрожують закрити Telegram: які вимоги ставлять месенджеру

Через загрози месенджера Telegram Україні та прямий зв'язок з Російською Федерацією його необхідно закрити за такою схемою як "ВКонтакте" та "Одноклассники". У нашій державі немає ресурсів для регуляції його роботи.

Таку заяву зробив голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв, пише "РБК-Україна".

"Ресурсів немає на регуляцію. І не буде. І можливості немає і не буде, бо це не в нашій юрисдикції. Це стосується будь-яких соцмереж. Що буде, якщо ми ніяк не будемо звертати уваги на ці загрози — не буде України. Тому що ні про яку інформаційну гігієну ми говорити не можемо", — йдеться у заяві посадовця.

Потураєв підкреслив, що єдиною реакцією, враховуючи відсутність ресурсів та можливостей регуляції Telegram в України, є його відключення подібно до соцмереж РФ "ВКонтакте" та "Одноклассники".

На думку нардепа, Україна має відповідні технічні можливості для припинення роботи застосунку на своїй території.

Нагадаємо, 21 липня російські хакери здійснили масову кібератаку на українські Telegram-канали, які використовують сервіс автоматизації публікації постів FleepBot.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов переконаний, що в Україні потрібно врегулювати Telegram. У месенджерах беззастережно поширюють російські ІПСО.

Також голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин Ярослав Юрчишин пропонував заборонити державним органам мати акаунт в Telegram. На його думку, поки не буде перевіреної інформації щодо активів месенджера, держоргани України не повинні мати там своїх акаунтів.

Нещодавно Ярослав Юрчишин повідомляв, що в Україні можуть заблокувати месенджер Telegram, якщо підтвердиться витік інформації. Не виключено, що інформація з месенджера видається секретним службам Російської Федерації.

Своєю чергою очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов зізнався, що читає новини у Telegram-каналі. Представнику розвідки цікаво, як громадяни країни-окупанта сприймають різні події.

Варто зазначити, що у Верховній Раді спростували чутки про те, що офіційним українським засобам масової інформації заборонять використовувати платформу Telegram.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.08.2024 11:11