Павло Дуров. Джерело: росЗМІ

Французькі ЗМІ оприлюднили нові подробиці щодо затримання засновника Telegram Дурова

Засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова затримали у суботу ввечері в аеропорту Ле-Бурже в передмісті Парижа. Тепер його досудове ув'язнення фактично не викликає жодних сумнівів.

Про це повідомило французьке видання Le Figaro. Журналісти наводять слова слідчих, які вважають, що відсутність у Дурова співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram, роблять його співучасником наркоторгівлі, педофільських злочинів і шахрайства.

У Франції звинувачують Дурова в тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання Telegram обміну повідомленнями своїми підписниками, не здійснював модерацію сервісу та не співпрацював зі слідством.

"Досить безкарності Telegram", — сказав журналістам один зі слідчих на умовах анонімності.

Він також висловив здивування через той факт, що мільярдер, знаючи, що його розшукують у Франції, все одно вирішив приїхати до Парижа.

"Можливо, через почуття безкарності", — припустило одне з джерел, близьких до справи.

Зазначається, що в неділю, 25 серпня, Павло Дуров має постати перед слідчим суддею. Йому висунуть обвинувачення за цілу низку злочинів. Медійники зазначили, що його досудове ув'язнення після повідомлень про звинувачення фактично не викликає жодних сумнівів.

Нагадаємо, в Україні не перший місяць обговорюється ідея обмеження роботи месенджера Telegram. Зокрема, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони вважають, що Telegram є проблемою для національної безпеки. Водночас у СБУ вказували. що месенджер співпрацює з Роскомнаглядом і виконує прохання російської влади блокувати деякі канали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2024 09:13