Фото: Pixabay

У Греції через аномальну спеку посеред вулиці гинуть люди

Грецію накрила хвиля аномальної спеки. Протягом трьох днів поспіль температура повітря в країні перевищує +38°C.

Як повідомляє The Independent, для всіх охочих відвідати країну оголосили термінове попередження.

Наразі відомо, що через рекордну спеку вже четверо відпочивальників загинули. Також мертвим виявили відомого у Греції телевізійного лікаря Майкла Мослі. Чоловік знепритомнів і загинув під час прогулянки. У зв'язку з аномально високою температурою повітря туристичні об'єкти в Афінах і поза межами грецької столиці були вимушені зачинитися. Грецька влада через це оголосила небезпеку третього рівня. Місцевих мешканців закликають за можливості працювати вдома та уникати напружених занять на свіжому повітрі. 

"Акрополь також зачинив свої двері для відвідувачів після повідомлень про людей, які непритомніють у черзі", — йдеться у повідомленні видання.

На північно-західному узбережжі острова Крит було зафіксовано найвищу температуру: стовпчик термометра сягнув позначки у +44,5°C. Грецькі метеорологи заявляються, що у двадцятому столітті в країні не було такої спеки у період до 19 червня. Проте у двадцять першому сторіччі такі випадки вже фіксували, але після 15 червня. 

Видання наголошує, що 5 червня на Криті було виявлено мертвим 67-річного туриста з Нідерландів. Чоловік знепритомнів під час переходу ущелиною Мілон у Ретімно. Того ж дня 70-річний француз знепритомнів і помер під час прогулянки пляжем на Криті. Четверта смерть туриста була зареєстрована вже 13 червня й знову на Криті. Відомо, що 80-річний чоловік вийшов із готелю, а потім його тіло знайшли біля місця археологічних розкопок.

"Спека може вплинути на будь-кого, у тому числі на здорових людей, і бути дуже серйозною, якщо не почати лікування негайно. Це може виникнути швидко, протягом хвилин або поступово протягом годин, тому важливо, щоб ми всі були уважними до симптомів", — зазначив доктор Мохіт Мандіратта в коментарі The Independent.

Зазначається, що тепловий удар — це небезпечний для життя стан, який виникає, коли внутрішня температура тіла досягає 40°C або вище, і потребує негайної допомоги лікарів.

Нагадаємо, що 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Найтепліша мінімальна температура повітря становила +6,8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6,6°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.06.2024 13:53