Фото: Саломе Зурабішвілі. Джерело – Anadolu

У Грузії Конституційний суд взявся за імпічмент президентки Зурабішвілі

У Грузії Конституційний суд прийняв до розгляду подання про імпічмент президентки Саломе Зурабішвілі. Прогнозують, що висновок буде винесено впродовж місяця.

Про це повідомляє Перший канал Грузії. 

Конституційний суд Грузії зазначив, що у зв'язку з підвищеним суспільним інтересом, вважає за доцільне розповсюдити інформацію щодо конституційного подання №1797 ("Конституційне подання депутатів парламенту Грузії: Іраклія Кобахідзе, Шалви Папуашвілі, Мамуки Мдінарадзе та інших (всього 80 депутатів).

"Автори подання звернулися до Конституційного суду 12 вересня. Після проходження процедури реєстрації конституційного подання, 14 вересня воно було зареєстроване відповідно до закону. Відповідно, справу було передано на розгляд пленуму Конституційного суду, який протягом місяця розгляне його та подасть висновок парламенту", — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що інформація про дату розгляду конституційного подання №1797 буде поширена додатково.

Нагадаємо, у Грузії депутати запустили процедуру імпічменту президентці країни Саломе Зурабішвілі. Керівна партія "Грузинська мрія" так відреагувала на неузгоджені з урядом візити до Європи й, зокрема, України.

Своєю чергою Європейський Союз та Сполучені Штати Америки закликають владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі. Ці заяви пролунали після запровадження Росією безвізового режиму та скасування заборони на польоти між країнами.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2023 16:42