Фото: "Суспільне UA"

У ГУР підтвердили ураження двох російських Су-57

Внаслідок атаки українського безпілотника по військовому аеродрому в Росії, який стався у суботу, 8 червня, було пошкоджено два новітні винищувачі Су-57. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

За словами Юсова, у ГУР є підтвердження ураження двох новітніх багатоцільових винищувачів російських окупантів. Він також наголосив, що такі літаки були пошкоджені вперше. Варто додати, що ці винищувачі є гордістю Повітряно-космічних сил країни-агресора.

Ураження літака

Фото: ГУР

"В одного Су-57 значні пошкодження, в іншого — легші. Ймовірно, його можна буде відновити у менший термін", — зазначив він.

Раніше, а саме 10 червня, Юсов заявив, що російський диктатор Володимир Путін бурхливо відреагував на ураження винищувача Су-57. Для Кремля ця тема дуже гаряча та відчутна. За даними ГУР, окупанти завищували характеристики винищувача для його кращого продажу та присутності винищувачів російського виробництва на міжнародному ринку озброєнь. Також винищувач використовували й для ракетних ударів по цивільних об'єктах в Україні, а тому кара для нього була заслуженою.

"Чудові новини: Путін, справді, скаженіє, і реакція в кремлі дуже гаряча і відчутна. Тому що Су-57 вони намагалися ретельно ховати й оберігати. І в повітряний простір України ці Су-57 так і не потрапляли — боялись їхнього збиття", — наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, 10 червня речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що ураження Су-57 для росіян це іміджева та репутаційна втрата, але в окупантів є близько 1500 літаків, які можуть запускати ракети та керовані авіабомбиРечник зазначив, що Су-57 окупанти використовували лічену кількість разів. У більшості випадків цей літак застосовувався на серйозній відстані від лінії бойового зіткнення. Також військові фіксували пуски керованих авіаційних ракет цими літаками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2024 16:35