Фото: "Радіо Свобода"

Пошкодження Су-57 для Москви є іміджевою та репутаційною втратою, — Євлаш

Ураження Су-57 для росіян це іміджева та репутаційна втрата, але в окупантів є близько 1500 літаків, які можуть запускати ракети та керовані авіабомби. 

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

Речник зазначив, що Су-57 окупанти використовували лічену кількість разів. У більшості випадків цей літак застосовувався на серйозній відстані від лінії бойового зіткнення. Також військові фіксували пуски керованих авіаційних ракет цими літаками.

"Проте про системність застосування, близький підліт до лінії державного кордону або безпосередньо до лінії зіткнення говорити не доводилося. Росіяни, розуміючи, що цей літак коштує мільярди доларів, використовувати й наражати його на небезпеку не хотіли", — наголосив він.

За словами Євлаша, окупанти використовували цей літак здебільшого в акваторії Чорного моря, але робили вони це не так часто, як у випадку з літаками Су-34 та Су-35.

Раніше, а саме 9 червня, Головне управління розвідки, посилаючись на супутникові знімки стоянки літака на російському аеродромі, заявило про ураження багатоцільового винищувача держави-агресора Су-57.

Відомо, що удар по літаку було завдано у суботу, 8 червня, на території аеродрому "Ахтубінськ" в Астраханській області Російської Федерації, розташованого за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення. Як зазначають розвідники, на знімках видно, що 7 червня Су-57 стоїть цілий, а вже 8 числа біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження.

Нагадаємо, 10 червня Ілля Євлаш заявив, що війська країни-агресорки регулярно змінюють тактику атак на інфраструктуру України. Зокрема, ворог корегує висоту та швидкість ракет і дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2024 13:45