Фото: "АрміяInform"

У ГУР припустили, хто може стати наступною жертвою Путіна серед опозиціонерів

Вище політичне керівництво Російської Федерації проводить наради, пов'язані із загибеллю Олексія Навального. Зокрема, у Кремлі обговорюють продовження зачистки впливових опозиціонерів.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Після вбивства у в'язниці Олексія Навального, у Москві, за наявними даними, усі вихідні проводилися наради в адміністрації "президента" та російському гестапо (спецслужбах РФ) щодо подальших дій стосовно інших російських опозиціонерів", — написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, країни Заходу сприймали Олексія Навального як одного з головних опозиціонерів режиму російського президента Володимира Путіна.

"Тепер, перед черговими, так званими виборами Путіна, російський режим шукає способи протидії тим політичним фігурам, які виявляють нелегітимність та нікчемність перепризначення кремлівського диктатора", — підкреслив Юсов.

У ГУР припускають, що наступною жертвою Кремля серед опозиціонерів може стати колишній голова нафтової компанії ЮКОС Михайло Ходорковський.

"Зокрема, у Росії активно обговорюється діяльність Михайла Ходорковського, який продовжує уособлювати помітний політичний та медійний ресурс, критичний до російської влади воєнних злочинців", — зазначив голова ГУР.

До того ж, за словами Юсова, російське керівництво веде дискусії щодо можливих методів продовження "зачистки" впливових осіб у середовищі російської опозиції в інших країнах та наслідки проведення активних заходів на території країн Вільного світу".

Фото: Facebook Андрія Юсова

Фото: Facebook Андрія Юсова

Нагадаємо, за даними російського опозиційного видання Sota, Олексія Навального, який помер у колонії 16 лютого, починаючи із серпня 2023 року поступово отруювали

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2024 16:32