Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У ГУР уточнили, скільки "шахедів" російські війська запустили у грудні минулого року

У грудні російські терористи атакували Україну з особливою інтенсивністю. Протягом останнього місяця 2024 року окупанти випустили по нашій державі понад 700 "шахедів".

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна". За його словами, у грудні Російська Федерація використала надзвичайно велику кількість безпілотників.

"Якщо я не помиляюсь, то в грудні ворог застосував близько 770-780 цих ударних БпЛА. Йдеться лише про ті, що були нами зафіксовані", — заявив він.

Скібіцький пояснив, що ще є певний відсоток тих "шахедів", які не долітають до України, не стартували або вибухнули відразу після запуску. Таких БпЛА орієнтовно 4%.

"У нас є підтверджені дані з російської сторони, що трапляються і такі випадки", — підкреслив він.

За словами представника ГУР, у росіяни налагодили власне виробництво безпілотників. Воно вже працює на території Росії — в Єлабузі.

"Там на сьогодні розгорнуто мінімум дві лінії виробництва. Але здебільшого комплектуючі надходять з інших країн", — додав Скібіцький.

Варто зазначити, що у новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу Shahed — 90. Українські Сили оборони знищили 87 із них.

Нагадаємо, за словами представника ГУР Вадима Скібіцького, російські загарбники цієї зими здійснюють ракетні атаки на об'єкти оборонно-промислового комплексу. Тепер енергетична інфраструктура України вже не є пріоритетом для країни-агресора, проте небезпека ударів зберігається.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 15:47