Фото: СБУ

У Харкові шахрай за гроші обіцяв дружині загиблого воїна "повернути його з полону"

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з Національною поліцією у Харкові затримала шахрая, який за гроші обіцяв дружині загиблого воїна "повернути його з полону".

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зазначається, що зловмисник "зіграв" на тому, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому його тіло ще не передали близьким. Дізнавшись про це, шахрай почав видавати себе за співробітника СБУ та переконувати жінку в тому, що її чоловік начебто перебуває в полоні у російських окупантів. Правоохоронці встановили, що шахрай вимагав із дружини загиблого воїна 10 тисяч доларів США, за які обіцяв "повернути чоловіка з полону".

"Для вирішення цього питання зловмисник "гарантував" своїй жертві, що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на "першочерговий" обмін. Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігуранта і затримали його під час отримання грошей від потерпілої", — йдеться у повідомленні.

У фігуранта було проведено низку обшуків, під час яких вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у шахрайстві. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми. Планується обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою.

СБУ затримала у Харкові шахрая, який за гроші обіцяв дружині загиблого воїна повернути його з полону

Фото: СБУ

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру командиру взводу однієї з військових частин протиповітряної оборони Одеської області. Він продав понад 20 тонн стратегічного палива під час російського повномасштабного вторгнення.

Додамо, 30 листопада працівники Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом виявлення надлишкового військового майна в одній з військових частин Житомирщини. Це з’ясувалося під час внутрішнього аудиту. Представники Міноборони знайшли там блоки та плати засобів зв'язку із вмістом дорогоцінних металів, які не перебували на балансі підрозділу. Їх орієнтовна вартість — близько 65 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.12.2023 12:03