Наслідки обстрілу Харкова у ніч на 10 лютого. Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

У Харкові сьогодні оголошено День жалоби за загиблими від російського обстрілу

У неділю, 11 лютого, у Харкові оголошено День жалоби за загиблими людьми під час російського обстрілу у ніч на 10 лютого.

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Вночі був обстріл міста Харкова, і як результат цього обстрілу відбулося загорання приватних будинків. Загалом згоріли 15 житлових будинків. На жаль, загинуло сім людей, із них троє дітей. І завтра у Харкові буде день жалоби. Ми оголосимо про це", — сказав Терехов.

Він зазначив, що внаслідок ворожого обстрілу поранення отримали троє людей — чоловік та дві жінки.

"Чоловік зараз перебуває у лікарні, у нього 50% опіків тіла. Медики роблять усе можливе, щоб врятувати його життя", — додав Терехов.

Міський голова подякував мешканцям, які приносили допомогу постраждалим під час обстрілу до оперативного гуманітарного штабу. За його словами, за допомогою звернулися 57 мешканців міста, які постраждали від російської атаки. Він запевнив, що усі постраждалі отримають тимчасове житло — їх розселять у гуртожитки та у місця з резервного житлового фонду.

"Крім цього, ми провели перемовини з міжнародними фондами щодо можливості надати переносні будинки. Їх можна буде встановити на ділянках, люди там також зможуть проживати у більш-менш нормальних умовах на своїй території", — сказав Терехов.

Мер додав, що нині не спостерігається загроза повторного загоряння будинків внаслідок обстріляної нафтобази. До того ж, наголосив очільник міста, мешканці не відчують перебоїв із постачанням палива через нічну атаку російських військ на Харків.

Нагадаємо, у ніч на 10 лютого російські війська атакували Харків ударними безпілотниками. Відбулося влучання по нафтобазі, внаслідок якого розлилося пальне та спалахнула пожежа — вогонь поширився на кілька приватних будинків.

Живцем згоріла родина із трьома дітьми. Тіла їхні дуже обгоріли. Для точної ідентифікації потрібна ДНК-експертиза. Родичі сім'ї здали свої зразки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 00:22