Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Хмельницькій області лунали вибухи: влада повідомляла про роботу ППО

У Хмельницькій області вночі у п'ятницю, 15 грудня, працювали Сили протиповітряної оборони. Рашисти атакувал регіон ударними дронами-камікадзе.

Про це повідомив заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

За його словами, підрозділи ППО вели роботу у Шепетівському районі Хмельницької області.

"Шепетівський район. Працюють сили ППО. Залишайтеся в укриттях", — йшлося у повідомленні Тюріна.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що ударні безпілотники типу "Шахед" помічені у Вінницькій та Хмельницькій областях, і вони летять курсом на Старокостянтинів.

Чому російські "шахеди" часто атакують Старокостянтинів на Хмельниччині

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповідав, що російські окупанти з перших днів повномасштабного вторгнення обстрілюють аеродром у Старокостянтинові Хмельницької області. Як показує практика, ця база "цікавить" рашистів чи не найбільше.

"Чому "шахеди" так часто літають на Старокостянтинів? Тому що там розташований аеродром базування наших літаків тактичної авіації. Відповідно, це становить для росіян інтерес. У нас є десятки оперативних аеродромів, але чомусь саме цей цікавить ворога найбільше", — зазначив він.

Як відомо, авіабаза Старокостянтинів — це військовий аеродром, розташований на південно-східній околиці Старокостянтинова, Хмельницької області. На летовищі базується сьома бригада тактичної авіації Військово-повітряних сил України.

Обстріли Старокостянтинова розпочалися одразу після початку вторгнення Росії в Україну. Основною ціллю окупантів був саме Старокостянтинівський військовий аеродром. Уже 24 лютого, близько п'ятої години ранку, російські війська завдали ракетного удару по ньому, тоді загорівся склад паливно-мастильних матеріалів військової частини. Наступного дня, 25 лютого, окупанти завдали п'ять ударів крилатими ракетами "Калібр".

Відтоді рашисти часто "турбують" Старокостянтинів ракетами та безпілотниками. Останнім часом часто туди залітають "шахеди", так що роботи в української протиповітряної оборони в цьому регіоні вистачає.

Відомо, що вдень 14 грудня росіяни вдарили по Хмельниччині ракетою "Кинджал". Наслідки обстрілу ворожими ракетами Хмельницької області військові не коментують.

Нагадаємо, міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що країна-терористка використовує нові місця запуску ударних безпілотників для обстрілу України. Серед них — район Балаклави у тимчасово окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.12.2023 01:15