Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Окупанти випустили "шахеди": для яких регіонів існує небезпека

Ввечері 14 грудня армія країни-агресорки випустила по Україні групу ударних дронів-камікадзе. Небезпеку оголосили для жителів Херсонської та Миколаївської областей.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Увага! "Шахеди" з Херсонської у напрямку Миколаївської області!" — йдеться у повідомленні.

Військові закликають не ігнорувати повітряну тривогу. Станом на 20:40 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

Мапа: alerts.in.ua

Росія почала запускати "шахеди" по Україні з нових місць

За даними британської розвідки, Росія використовує нові місця для запуску ударних БпЛА для обстрілу України. Серед них — район Балаклави у тимчасово окупованому Криму. Припускається, що Росія, ймовірно, розосередить свої можливості запуску БПЛА на кількох локаціях для ускладнення роботи протиповітряної оборони України та для захисту власних сил.

В міноборони Великої Британії вважають, що Росія може використати додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Нагадаємо, 14 грудня російські загарбники масовано атакували Україну ракетами. Вибухи лунали в Києві, Хмельницькій та Житомирській областях. За даними Хмельницької обласної військової адміністрації, у четвер російські загарбники двічі обстріляли область ракетами. Чиновники повідомили, що постраждалих та руйнувань в обох випадках не зафіксовано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 20:41