Фото ілюстративне. Джерело: Flickr

У Казахстані стався землетрус: понад 40 людей звернулися за медичною допомогою

У понеділок, 4 березня, в місті Алмати, що в Казахстані стався потужний землетрус. Сила поштовхів була щонайменше чотири бали. Після інциденту понад 40 людей звернулися за медичною допомогою з різними травмами.

Про це повідомляє низка регіональних ЗМІ, зокрема Радіо Азаттик, Zakon.kz.

Зазначається,  що землетрус із відчутністю стався сьогодні об 11:22 за місцевим часом в Алмати.

Міністерство охорони здоров'я Казахстану повідомило, що після землетрусу 44 особи звернулися за медичною допомогою з різними травмами.

"З різними показаннями вони доставлені до стаціонарів міста, з них 34 дорослі. Трьох госпіталізовано, 31 особу відправлено на амбулаторне лікування", — йдеться у повідомленні пресслужби МОЗ.

Також 10 дітей отримали медичну допомогу: п'ятьох з них госпіталізовано, решту відправлено на амбулаторне лікування.

Зазначається, що у постраждалих поранення легкого та середнього ступеня тяжкості.

Вночі управління громадської охорони здоров'я Алмати повідомило про вісім постраждалих. З них троє, за даними влади, вистрибнули з другого та третього поверхів житлових будинків. Двох постраждалих після проведеного обстеження відправлено на амбулаторне лікування. Третього постраждалого госпіталізовано, його стан оцінюється як важкий, повідомило управління. П'ять людей отримали травми, вибігаючи з дому.

За даними ДНС, землетрус магнітудою 6,7 стався на кордоні Казахстану та Киргизстану. В Алмати відчувалися підземні поштовхи інтенсивністю чотири-п'ять балів. Надзвичайна ситуація викликала транспортні затори, зокрема, на виїздах із містах та біля автозаправних станцій. Відчувши поштовхи сотні алматинці залишили свої будинки та робочі місця та вийшли на вулиці міста.

землетрус в казахстані сьогодні

Фото: Zakon.kz

Нагадаємо, у п’ятницю, 1 березня, в Полтавській області стався землетрус. Спеціалісти визначили його магнітуду — 3,6 за шкалою Ріхтера.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 04.03.2024 09:27