Смерч на Київщині. Скріншот із відео

У Київській області помітили смерч у кілька десятків метрів заввишки (відео)

У суботу, 8 червня, в Обухівському районі Київської області місцеві мешканці помітили смерч. Вихор підіймався над землею на декілька десятків метрів.

Відео з природним явищем опублікували в соціальних мережах. Через погіршення погоди у регіоні сьогодні оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

"Смерч помітили на Київщині в Обухівському районі", — йдеться в повідомленнях.

На опублікованих в соцмережах відео можна побачити, як величезний вихор підійматися над землею на декілька десятків метрів. Інформації про потерпілих чи пошкоджене майно наразі не надходило.

Смерч — атмосферне явище, що є стрімким вихором великої руйнівної сили, який виникає в грозовій хмарі та потім поширюється згори донизу у вигляді стовпа або хобота, захоплюючи пісок, воду тощо. Можуть бути за розмірами за горизонталлю до 50 кілометрів і за вертикаллю до 10 кілометрів, зі швидкістю вітру понад 33 м/с, який витягується від купчасто-дощової хмари до поверхні та за метеорологічними характеристиками являє собою циклон.

Нагадаємо, що 14 березня в Сполучених Штатах Америки в штатах Огайо й Індіана вирували торнадо, які зруйнували деякі будівлі та залишили частину населення без світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.06.2024 21:18