Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Київській та Львівській областях працювала ППО

У ніч на середу, 8 травня, російські окупанти масовано атакують Україну ракетами. Ворожі цілі заходили одразу з кількох напрямків.

Як повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, в регіоні працювала протиповітряна оборона. Мешканців закликали дотримуватися інформаційної тиші.

"Жителі Київщини! У регіоні працюють сили ППО. Закликаємо не знімати та не викладати в мережу роботу наших захисників! Подбайте про власну безпеку. Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги", — йдеться у повідомленні ОВА 04:34.

До цього Повітряні сили інформували про рух ракети з Умані на Київську область.

Оновлено 05:08. На Львівщині близько п'ятої години ранку також було гучно — працювала протиповітряна оборона, повідомляв голова ОВА Максим Козицький. Перед цим військові інформували про рух ракет у напрямку області.

Оновлено 05:13. Мер Львова Андрій Садовий повідомив про роботу ППО у місті.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 4 травня заявив, що минулого тижня російська армія здійснила понад 380 обстрілів українських міст та регіонів. Саме тому, за його словами, рішення про системи протиповітряної оборони та зброю необхідні зараз для захисту життя.

Своєю чергою речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш 6 травня повідомив, що окупанти найближчим часом можуть повторити масовані обстріли України. Імовірно, ворог готується до атаки на енергосистему.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 04:47