У Кіровоградській області на підробленні COVID-сертифікатів викрили двох сімейних лікарів

12 ЛЮТОГО 2022 12:38

У Кіровоградській області на підробленні COVID-сертифікатів викрили двох сімейних лікарів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на СБУ.

За даними слідства, організували протиправну діяльність двоє сімейних лікарів однієї з районних поліклінік області. Вони залучили до схеми медичну сестру цього самого медзакладу.

Жінка визначала серед пацієнтів тих, хто вагався вакцинуватися. Всім, хто був проти щеплень, пропонувала сплатити 3 000 гривень та отримати сертифікат, не роблячи саму процедуру.

Після отримання коштів лікарі вносили персональні дані начебто вакцинованої особи у журнал реєстрації вакцинованих та до електронної системи охорони здоров'я eHealth.

Цим протиправним "бізнесом" медпрацівники займалися понад рік. Щомісяця вони вносили до 50 фейкових записів про вакцинацію громадян. Така діяльність дала змогу їм "заробити" до 2 млн грн.

Під час обшуків за місцем роботи зловмисників правоохоронці виявили:

- журнали реєстрації вакцинованих осіб;

- мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Наразі планують повідомити зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: На Рівненщині дівчина після відвіднин стоматолога опинилася у реанімації

Суспільство, 12.02.2022 12:38