У Китаї відкриють роботизований поліцейський відділок

12 ЛИСТОПАДА 2017 12:02

У одному з великих міст Китаю незабаром відкриється поліцейський відділок, в якому не буде жодної людини, - тільки роботи. Звичайно, вони не зможуть ловити злочинців і розкривати вбивства, але паперова робота і надання різних держпослуг їм по плечу. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Next Web.

У цій ділянці можна буде скласти іспит на права на комп'ютерному тренажері або подати заяву на паспорт. Клієнтам не доведеться терпіти в нескінченних чергах, заповнювати папери або електронні форми - китайський IТ-гігант Tencent розробив розумний алгоритм, якому для ідентифікації людини знадобиться лише сканування особи.

Людина пройшла авторизацію по Face ID - і система вже завантажила усі його дані. До речі, саме хлопці з Tencent сьогодні забезпечують Китай усіма корисними штуками - від комп'ютерних ігор і Інтернету до корисних додатків типу сервісу «соціальних кредитів».

З чуток, влада Китаю хоче повністю автоматизувати сферу держпослуг, адже роботи зможуть оперативно допомагати людям, причому цілодобово.

Технології, 12.11.2017 12:02