Фото: поліція міста Києва

У Києві 39-річного чоловіка підозрюють у розбещенні хлопців-підлітків

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який розбещував та вчиняв розпусні дії відносно неповнолітніх. Жертвами злочинця були двоє 15-річних хлопців.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Нацполіції в місті Києві.

Поліцейські встановили, що чоловік неодноразово зв’язувався з хлопцями телефоном та назначав зустріч у власній квартирі Там він вчиняв відносно дітей розпусні дії та платив за це гроші. Разом з тим, на флеш-накопичувачі фігурант зберігав фото й відео з дитячою порнографією, котрі завантажував з інтернету.

За даними джерел "Української правди" у правоохоронних органах, підозрюваний — журналіст видання "Вести". Матеріали цього автора уже видалені з сайту видання. Однак пресслужба поліції Києва цю інформацію не підтверджує та не спростовує.

"Ми не можемо розголошувати особисті дані як потерпілих, так і сторони, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, поки триває досудове розслідування", – відповіла речниця поліції Юлія Гірдвіліс.

Слідчі Оболонського управління поліції повідомили фігуранту про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 155 — вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку поєднані з наданням грошової чи іншої винагороди потерпілій особі;
  • ч. 1, 3 ст. 156-1 — домагання дитини для сексуальних цілей;
  • ч. 1 ст. 301-1 — умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій або умисне її придбання, або умисне зберігання, ввезення в Україну, перевезення чи інше переміщення дитячої порнографії без мети збуту. 

За скоєне наступні вісім років фігурант може провести у в’язниці. Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 214 720 гривень.

Нагадаємо, мешканка Київської області погодилася на пропозицію знайомого передавати йому свою 13-річну дочку та 11-річного сина для сексуальних розваг та виготовлення порнографічних матеріалів. За це отримувала від 100 до 500 гривень. Вона систематично передавала дітей для відвідування лазні, де вчинялися розпусні дії відносно її дітей за участі інших повнолітніх осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.06.2023 13:47