Фото: Державної екологічної інспекції

У Києві екологи б'ють на сполох через забруднене повітря

У вівторок, 12 вересня, у Деснянському та Дніпровському районах Києва зафіксували перевищення норми концентрації пилу. Екологи закликають відмовитися від провітрювання приміщення.

Про це повідомили в прес-службі Державної екологічної інспекції. За їхніми словами, у мікрорайонах Виґурівщина та Воскресенка перевищено норму концентрації пилу.

"Сьогодні у Києві погіршилася якість повітря. У мікрорайонах Виґурівщина та Воскресенка на Лівому березі столиці у повітрі концентрація зважених часток (пилу) PM2,5 та PM10 перевищила 100. Такий індекс якості повітря AQI показує, що його стан є нездоровим для всіх людей", — йдеться в повідомлені.

Екологи закликали відмовитися від провітрювання приміщення та фізичної активності на вулиці, особливо дітям, літнім людям та людям, що мають проблеми зі здоров’ям.

У Києві зафіксували забруднення повітря

Інфографіка: Державної екологічної інспекції Столичного округу

Нагадаємо, у річці Мерла на Полтавщині зафіксували мор риби. Відповідні факти підтвердили експерти Державної екологічної інспекції Центрального округу. Вони звернулися до громадян, які володіють додатковою інформацією щодо зазначеної події, із закликом повідомляти інспекцію про це.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.09.2023 11:24