Фото: соцмережі

У Києві хлопця відлупцювали через його ставлення до ЛГБТ

У Києві на хлопця напала група чоловіків після запитання про його ставлення до ЛГБТ. Постраждалий не казав, що підтримує одностатеві стосунки, а лише пояснив, що йому "байдуже, чим займаються інші люди".

Про напад повідомили на сторінці правозахисної організації "ЛГБТ-центр "Наш світ". Організація вирішила надати хлопцю адвокатський супровід.

За словами правозахисників, напад стався 8 березня в одному зі столичних парків. Вони не розголошують імені побитого хлопця, але надають його пряму мову.

Реакція поліції

Речник поліції Києва Дмитро Грищенко в коментарі hromadske підтвердив, що за  фактом побиття хлопця відкрите кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України — умисне легке тілесне ушкодження. Це карається штрафом до 850 гривень або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами до одного року. Правоохоронці дали потерпілому направлення на судово-медичну експертизу.

За словами постраждалого хлопця, якого цитують правоохоронці, він відпочивав із друзями у парку, коли до нього підійшов невідомий із сусідньої компанії. Він запитав хлопця: "Ти підтримуєш п*дарів?".

Хлопець відповів, мовляв, "йому нецікаво, чим займаються інші люди", і що "кожен вирішує сам". Після цього, за словами хлопця, зловмисник завдав йому ударів в голову, а потім повалив на землю.

За словами потерпілого, далі агресивна компанія чіплялася до інших відвідувачів парку з таким самим запитанням, напавши ще на одного юнака. На думку побитого хлопця, компанія належала до "певного угруповання", оскільки за пів години до нападу вони вигукували нацистські лозунги.

Правоохоронці також стверджують, що поліціянти, які приїхали за викликом, не наважились затримувати нападників через те, що вони переважали у кількості.

Потерпілий хлопець подав заяву про злочин на ґрунті дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації. Своєю чергою правозахисна організація звернулася до уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця.

Нагадаємо, раніше у Львівській області суд визнав винною 52-річну вчительку у булінгу. Вона побилася з учнем в приміщенні школи. За даними слідства, 52-річна вчителька англійської мови Миколаївського школи №2 систематично вчиняла булінг та застосовувала насилля щодо учнів 7-а класу. Зокрема, у шкільному коридорі вона "навалилась на учня та, застосовуючи силу, відбирала у нього м’яч".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.03.2024 10:24