Фото: Pixabay

У Києві й трьох областях до вечора не вимикатимуть світло: заява ДТЕК

Наразі ситуація в українській енергосистемі залишається важкою, але до 19:00 обмеження світла у столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській, та Донецькій областях не передбачені.

Як повідомляє прес-служба ДТЕК, за попередньою вказівкою "Укренерго", з 19:00 мають застосовуватись стабілізаційні відключення.

Водночас в "Укренерго" заявили, що у п'ятницю, 17 травня, з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 00:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень. Також протягом доби заплановано імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. 

"НЕК "Укренерго" повідомляє лише часові межі, в які діють графіки погодинних відключень — тобто МОЖЛИВЕ обмеження споживання при перевищенні регіоном визначених лімітів. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", — наголошують у прес-службі компанії. 

Раніше, а саме 16 травня, очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що в українській енергосистемі не все так погано і коли потеплішає, ситуація може і покращитися. За його словами, якщо Росія не атакуватиме українську енергосистему, то обмежень, імовірно, вдасться уникнути.

"Безумовно, потепління покращить ситуацію зі споживанням електрики в країні, але не відновить пошкоджені потужності українських електростанцій. Сподіваюся, з потеплінням ми зможемо не вдаватися до відключень. Але це за умови відсутності російських обстрілів, ризик яких залишається дуже високим. Також треба розуміти, що попереду літо. Тому у спекотні дні, коли споживання зросте, можливий дефіцит в енергосистемі. Ми будемо застосовувати всі інструменти для його покриття", — додав він.

Нагадаємо, 15 травня заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що в Україні доведеться підвищити тарифи на електроенергію. Це пов’язано з нинішньою ситуацією в енергосистемі. Однак остаточне рішення ще не ухвалено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 17.05.2024 11:38