Фото ілюстративне. Джерело: ДТЕК

Коли відбудеться підвищення тарифів на електроенергію в Україні: відповідь Міненерго

В Україні доведеться підвищити тарифи на електроенергію. Це пов’язано з нинішньою ситуацією в енергосистемі. Однак остаточне рішення ще не ухвалено.

Про це заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Рішення ще не ухвалено, тому зараз рано ще говорити про точні цифри підняття тарифів. Зараз ми оцінюємо ситуацію загалом", — зазначила вона.

За її словами, тільки після оцінки загальної ситуації в енергосистемі, можна буде розрахувати та визначити, чи потрібно підвищувати тарифи на світло та на яку саме суму.

"Спираючись на ту ситуацію в енергосистемі, яку ми маємо зараз, нам все ж доведеться прийти до такого рішення, але остаточного рішення зараз ще немає", — додала заступниця міністра.

Як відомо, в Міністерстві енергетики України не виключають, що тарифи на електроенергію буде підвищено. На такий крок доведеться піти через масовані атаки росіян на українські енергооб'єкти.

Учора заступник міністра енергетики Микола Колісник підтверджував, що в Україні можуть зрости тарифи на електроенергію, адже країні потрібні ресурси на наступний опалювальний сезон. Перегляд цін на світло в аналогічний період 2023 року дозволив пройти зиму без відключень.

Нагадаємо, вже впродовж певного часу Міністерство енергетики зазначає, що в Україні прогнозується дефіцит електроенергії. Енергетики закликають громадян зменшити споживання у пікові години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.05.2024 01:33