Фото: ДТЕК

В Україні очікується нестача електроенергії: Міненерго звернулося до громадян

У суботу, 11 травня в Україні прогнозується дефіцит електроенергії. Енергетики закликають громадян зменшити споживання у пікові години.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики.

У відомстві наголосили, що з 18:00 п’ятниці до 6:30 суботи в усіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. При цьому електропостачання побутових споживачів не обмежувалося. Водночас нестача електроенергії прогнозується і на вечір поточної доби.

"Просимо споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00). Промисловість — переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми", — зауважили у Міненерго.

До того ж зазначається, що сьогодні на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Залучення аварійної допомоги передбачається і у години вечірнього максимуму споживання електроенергії.

"На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії — 16 977 МВт-год. Експорту не передбачається", — додали у міністерстві.

Нагадаємо, 8 травня Кабінет міністрів утворив Штаб з підготовки до наступного опалювального сезону. В ньому координуватимуть роботи з подолання наслідків енергетичного терору з боку окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.05.2024 15:23