Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

У Києві можуть запровадити графіки відключень світла: у ДТЕК назвали умови

На сьогодні енергетики не виключають можливості введення погодинних графіків відключення електроенергії в Києві. Проте це відбудеться лише за певних умов.

Про це заявив генеральний директор ДТЕК "Київської електромережі" Денис Бондар.

За його словами, до погодинних відключень світла можуть повернутися, якщо Російська Федерація надалі завдаватиме ударів по енергооб'єктах та у випадку збільшення попиту на споживання електроенергії.

"У випадку підвищеного попиту споживання електричної енергії з урахуванням тих пошкоджень на мережі, що сьогодні є, маємо ймовірність застосування графіків, якщо далі буде обстріл наших енергооб'єктів", — зазначив він.

Боднар наголосив, що російські масовані атаки на енергооб'єкти, які рашисти здійснили у березні 2024 року призвели до критичного стану української енергосистеми. За словами гендиректора, станом на сьогодні графіки відключення світла в Києві не застосовуються через стабільне електропостачання.

"Ми зараз працюємо з "Київ Цифровим" для зручності киян. У разі застосування графіків "Київ Цифровий" буде за пів години сповіщати наших клієнтів щодо застосування графіків", — заявив посадовець.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, через постійні атаки країни-агресорки на енергетичну інфраструктуру українцям потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв весною та влітку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 16.04.2024 15:44