Фото: "Укрінформ"

Чи готуватись українцям до блекаутів через російські атаки: заява Міненерго

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, через постійні атаки країни-агресорки на енергетичну інфраструктуру українцям потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв весною та влітку.

Відповідну заяву посадовець зробив в коментарі телеканалу "Рада".

"Війна триває, й атаки не закінчилися. Відповідно відповідь на це питання лежить в подальших атаках і навіть не сам факт атак, тому що вони відбуваються кожен день та ніч, але з погляду впливу цих атак на систему", — сказав він.

Водночас на питання, чи загрожують Україні блекаути найближчим часом, міністр ствердної відповіді не дав, але порадив громадянам підготуватися до будь-якого розвитку подій.

"Мене тоді питали, чи купувати генератори, чи треба павербанки. І я завжди казав, коли міністр каже: "Всі купуємо генератори", то це трошки лякає. Але насправді я хочу повторитися: "Так, купуйте, готуйтеся, але ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися". І як показує вже зима, ми зробили все і вони не знадобилися. Зараз поновилися масовані атаки, тому треба бути готовими до будь-яких сценаріїв", — додав Галущенко. 

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що за останні декілька тижнів внаслідок масованих ракетних атак Росії було знищено 80% українських теплоелектроцентралей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.04.2024 14:45