Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Скільки українських ТЕЦ знищила Росія за останні тижні: Шмигаль шокував статистикою

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що за останні декілька тижнів внаслідок масованих ракетних атак Росії було знищено 80% українських теплоелектроцентралей.

В інтерв’ю естонському виданню ERR очільник уряду розповів, що наразі українська влада активно шукає обладнання для ремонту енергооб'єктів.

"На жаль, Росія продовжує енергетичний терор — лише за останні тижні росіяни знищили понад шість гігаватів потужностей нашої енергомережі. Це і гідроенергетика, і вугільна енергетика. Вони продовжують бити ракетами по наших енергетичних об'єктах, знищують трансформатори, генератори. На жаль, протягом останніх тижнів Росія знищила 80 відсотків теплоелектроцентралей", — наголосив Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що Україна могла б отримати від партнерів старе обладнання радянського типу, яке дасть змогу відремонтувати пошкоджені обстрілами блоки електростанцій. Зокрема, такі запчастини є і у Естонії.

Крім того, Україна разом із партнерами працює над створенням децентралізованої системи постачання енергії населенню.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що Росія використовує безперервні комбіновані атаки, щоб знищити енергетичну систему України. Окупанти не лише змінили тактику обстрілів, а й збільшили інтенсивність. Росіяни атакують "шахедами" енергетичні об’єкти України практично щодня. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном кількість ворожих ударів по енергооб'єктах країни зросла.

Нагадаємо, заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що на сьогодні графіки відключення світла по всій Україні запроваджувати не планується. Проте все залежить від подальших атак ворога на енергетичну інфраструктуру держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 15:05