Фото: ДТЕК

Чи вводитимуться відключення світла по всій Україні: заява Міненерго

На сьогодні графіки відключення світла по всій Україні запроваджувати не планується. Проте все залежить від подальших атак ворога на енергетичну інфраструктуру держави.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

"Поки що не йдеться про запровадження графіків для всієї країни. Але ми повинні розуміти, що ми не знаємо планів ворога і якими будуть подальші його атаки, наскільки вони будуть масштабними і успішними для них з, на жаль, наслідками для нас", — зауважила вона.

За словами посадовиці, наразі енергетики цілодобово працюють, щоб відновити пошкодження енергетичної інфраструктури, адже ворог під час останніх обстрілів атакував об'єкти передачі електроенергії.

"Наші енергетики працюють практично цілодобово, щоб вирішити ті проблемні питання, які є. У першу чергу це з системою передачі. Ворог атакує прицільно підстанції і об'єкти генерації також, але в основному системи передачі зараз під прицілом", — пояснила Гринчук.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що Росія використовує безперервні комбіновані атаки, щоб знищити енергетичну систему України. Окупанти не лише змінили тактику обстрілів, а й збільшили інтенсивність. За його словами, за неповних півтори декади ворог випустив по об'єктах енергетики таку ж кількість шахедів, як протягом усього минулого опалювального сезону. Росіяни атакують "шахедами" енергетичні об’єкти України практично щодня. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном кількість ворожих ударів по енергооб'єктах країни зросла.

Нагадаємо, наприкінці березня заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук запевняла, що подальша енергетична ситуація в Україні залежить від планів рашистів, а також від того, з якою інтенсивністю вони атакуватимуть українські енергетичні об’єкти. Зараз же про блекаути не йдеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.04.2024 09:59