Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

"Укренерго" вводить графіки відключення світла у шести областях: перелік

Диспетчерський центр "Укренерго" вводить тимчасові заходи обмеження споживання електроенергії у низці областей України. Це пов'язано з масованими обстрілами Російської Федерації.

Про це йдеться у Telegram-каналі системного оператора.

Там зазначають, що з 18:20 до 22:00 буде застосовано обмеження споживання електроенергії в:

  • Дніпропетровській;
  • Донецькій;
  • Запорізькій;
  • Кіровоградській;
  • Полтавській;
  • Сумській областях.

"Укренерго" вводить графіки відключень світла у шести областях

Інфографіка з Telegram-каналу "Укренерго"

В "Укренерго" зазначили, що причини застосування обмежень — відсутність достатнього обсягу генерувальних потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни. 

"Це є наслідком останніх масованих російських атак на українські електростанції. Також ввечері в країні зростає споживання через похолодання", — пишуть в "Укренерго".

Оператор також зауважив, що обсяг обмежень є помірним, а  "Обленерго" в регіонах розподілятимуть наявний обсяг електроенергії рівномірно між чергами споживачів.

"Продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та для промислових споживачів в Кривому Розі. Просимо споживати електроенергію ощадливо", — закликали споживачів в "Укренерго".

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що Росія використовує безперервні комбіновані атаки, щоб знищити енергетичну систему України. Окупанти не лише змінили тактику обстрілів, а й збільшили інтенсивність. За його словами, за неповних півтори декади ворог випустив по об'єктах енергетики таку ж кількість шахедів, як протягом усього минулого опалювального сезону. Росіяни атакують "шахедами" енергетичні об’єкти України практично щодня. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном кількість ворожих ударів по енергооб'єктах країни зросла.

Нагадаємо, наприкінці березня заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук запевняла, що подальша енергетична ситуація в Україні залежить від планів рашистів, а також від того, з якою інтенсивністю вони атакуватимуть українські енергетичні об’єкти. Зараз же про блекаути не йдеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.04.2024 19:54