Фото: "РБК-Україна"

У Києві обирають запобіжний захід Коломойському: олігарх виступив проти зйомки засідання (відео)

У суботу, 2 вересня, олігарх Ігор Коломойський прибув до Шевченківського райсуду у Києві. Там йому обирають запобіжний захід.

За даними ЗМІ, засідання буде проходити у закритому режимі, адже сам Коломойський заявив, що проти того аби його знімали. Проте оголошення вироку буде проходити у відкритому режимі.

Справа Коломойського

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки 2 вересня повідомили про підозру у вчиненні злочинів фактичному власнику великої фінансово-промислової групи, олігархові Ігореві Коломойському. Його підозрюють у шахрайстві та легалізації незаконного майна.

Підозра оголошена за двома статтями Кримінального кодексу України: 

  • ст. 190 — шахрайство;
  • ст. 209 — легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. 

Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

В Офісі генпрокурора уточнили, що "підозрюваний шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами на суму понад 570 млн гривень. А надалі незаконні грошові кошти легалізував". В ОГПУ додали, що Коломойському вручили клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, ще у лютому цього року СБУ провела обшук у будинку Коломойського. Йшлося про розтрату нафтопродуктів на 40 мільярдів гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми.

Раніше стало відомо, що аеропорт Дніпра позбавився монополії бізнесмена Ігоря Коломойського. Мер Дніпра Борис Філатов повідомив про виграний суд проти українського олігарха.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2023 19:17