Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал КМДА

У Києві перейменували ще чотири вулиці

У столиці України 2 березня перейменували ще чотири міські об’єкти, назви яких пов’язані з Росією та її сателітами. За відповідні рішення проголосувала більшість депутатів Київської міської ради.

Про це йдеться у повідомленні Київської міської державної адміністрації.

Де і які вулиці отримали нові назви

Перейменування вулиць відбулося одразу у трьох районах столиці.

Солом’янський  район:

  • вулиця Генерала Тупікова — вулиця Андрія Мельника.

Шевченківський  район:

  • вулиця Тургенєвська — вулиця Олександра Кониського;
  • провулок Герцена — провулок Бабин Яр.

Оболонський район:

  • вулиця Аляб’єва — вулиця Гулаків-Артемовських.

"Цей процес (деколонізації та дерусифікації міської топоніміки, — ред.) не може відбуватись без урахувань громадської думки, тому міська влада попередньо зібрала пропозиції, а потім провела рейтингове електронне голосування щодо перейменувань міських об’єктів. Мешканці зробили свій вибір, і на основі цих результатів депутатський корпус Київської міської ради приймає рішення. Спільно ми позбуваємось назв вулиць, провулків, узвозі, проспектів та площ, які нам примусово нав’язала радянська влада. Київ — це столиця держави Україна, а не частина так званого великого СРСР. У місті-герої Києві не має бути топонімів, які возвеличують російську імперію та тоталітаристський режим", — наголосив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, торік у центрі Києва демонтували монумент під Аркою дружби народів, який було встановлено 1981 року як символ возз’єднання України та Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.03.2023 10:46