Фото: Telegram-канал КМДА

У Києві поновили будівництво метро на Виноградар: з'явилися деталі

Будівельні роботи з прокладання метро на столичний житловий масив Виноград знову відновлено. Строків завершення наразі не називають.

Про це розповів начальник Київського метрополітену Віктор Брагінський в інтервʼю "ТСН".

"Зараз генпідрядник зосередив роботу над тими ділянками, які потребують першочергового виконання робіт. Нам потрібно насамперед ліквідувати техногенну небезпеку — закріпити вже збудовані тунелі і накрити їх, а потім перейти до будівництва другого тунелю від станції "Мостицька" до станції "Сирець". Один тунель між ним довжиною 1249 метрів вже збудований, тепер потрібно побудувати другий. Як і раніше, його буде будувати прохідницький щит "Галина", — розповів Брагінський.

Він уточнив, що на строки виконання робіт суттєво впливають небезпека ракетних ударів та нестабільне електропостачання. Під час повітряної тривоги, всі хто залучений до будівництва, повинні бути у безпеці. Це значно уповільнює робочий процес. 

Відомо, що наприкінці 2018 року "Київметробуд" виграло тендер на будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар. Станцію "Виноградар" мають відкрити після 2025 року.

Нагадаємо, Київський метрополітен відновив у повному обсязі перевезення пасажирів своїми маршрутами. На час повітряної тривоги наземні станції метро припиняють свою роботу, а підземні працюють як укриття. У разі перебоїв з енергопостачанням, в метрополітені можна зарядити електронні пристрої або попрацювати з мобільним Інтернетом

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими  

Суспільство, 20.02.2023 16:52