Фото ілюстративне

У Києві пролунали потужні вибухи: у місті оголошено повітряну тривогу

Вночі у середу, 13 грудня, у Києві пролунала серія вибухів. Їх було чутно через кілька секунд після того, як у місті оголосили повітряну тривогу.

Небезпеку для столиці повідомили о 03:00. Після цього Повітряні сили поінформували про ракетну небезпеку для Київської та Чернігівської областей.

мапа тривог 13 грудня

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Укриття Києва: мапа

Під час повітряної тривоги у місті мешканцям важливо перебувати у безпеці. Одним із найбезпечніших місць є укриття цивільного захисту. Загальна кількість захисних споруд, зокрема найпростіших укриттів і подвійного призначення, в Києві на сьогодні складає понад чотири тисячі обʼєктів.

Мапа укриттів Києва доступна на порталі https://gis.kyivcity.gov.ua/shelter/ та у застосунку "Київ Цифровий". Щоб подивитися мапу в застосунку, необхідно натиснути "Більше сервісів" та в розділі "Безпека" вибрати відповідний пункт.

Нагадаємо, у понеділок, 11 грудня, рашисти також атакували столицю України. Внаслідок збиття протиповітряною обороною балістичних ракет сталося падіння уламків у Дарницькому та Голосіївському районах. Повідомлялося про постраждалих.

Також 8 грудня окупанти здійснили масовану ракетну атаку: частина повітряних цілей прямувала у бік столиці. На околицях Києва працювали сили ППО: усі ракети були знищені ще на підльоті до столиці. На Київщині влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не було, однак внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в області були пошкодження приватних будинків у декількох громадах. Також удар прийшовся по Павлограду на Дніпропетровщині, де були загиблий та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 03:03