Прапор України на Печерських пагорбах у Києві. Фото з відкритих джерел

У Києві вітер пошкодив найбільший прапор України (фото, відео)

У столиці сильний вітер пошкодив прапор України на найвищому флагштоку міста. Негода "дістала" синьо-жовтий стяг на Печерських пагорбах.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Поривами вітру пошкоджений найбільший прапор України — попри те, що напередодні його приспустили для збереження цілісності. Його замінять на підготовлене запасне полотнище одразу після поліпшення погодних умов", — йдеться в повідомленні.

У Києві урочисто підняли найбільший державний прапор країни на встановленому на Печерських пагорбах флагштоці висотою близько 90 метрів 22 серпня 2020 року. Розміри полотнища прапора — 16 на 24 метри. Місце для флагштока обрано з метою, щоби прапор України було видно з багатьох місць столиці.

Також через негоду в місті наразі виявлено вже понад 780 пошкоджених або повалених дерев. Столичні комунальники ліквідували наслідки пошкоджень або падінь 587 дерев.

За інформацією міської влади, пасажирський транспорт у місті працює в повному обсязі, пошкоджену контактну тролейбусну мережу відновлено.

"Дороги проїзні, обмежень руху немає. Ліквідація наслідків негоди триває", — зазначили в Київській міській державній адміністрації.

Нагадаємо, що в Україні продовжує вирувати негода, через що знеструмлюються населені пункти та перекривається рух транспорту. За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, найскладніша ситуація наразі у південних регіонах нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.11.2023 10:02