Фото: Pixabay

У Києві запрацювала ізраїльська система оповіщення: як вона повідомляє про ракетні удари

У столиці України цього тижня запрацювала ізраїльська система раннього оповіщення про ракетні удари. Вона є унікальною, оскільки визначає ракети та снаряди всіх видів та місця, куди вони можуть впасти.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, пише The Jerusalem Post.

"Україна попросила в Ізраїлю систему оповіщення про ракетні атаки після вторгнення Росії минулого року. Попередній уряд обіцяв систему Україні, але посол відзначив особисту участь прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху у забезпеченні швидкого завершення проєкту", — йдеться у матеріалі.

Корнійчук висловив сподівання, що систему оповіщення швидко доопрацюють і зможуть встановити у всіх великих містах України. Він зауважив, що це є важливо для цивільної та військової інфраструктури й дозволить рятувати життя мирного населення.

Як працює система раннього оповіщення

Ізраїльська система визначає ракети та снаряди всіх видів та місця, куди вони можуть впасти — це дозволяє зменшити радіус, де люди можуть опинитися в небезпеці. Також вона визначає, скільки часу є на пошук укриття у мешканців конкретного району. У комплекс вбудовані радари та оптичні пристрої, які можуть виявляти запуски ракет та дронів.

Технології ідентифікують розміри об'єктів та визначають небезпеку, після чого дані відображаються на електронній карті. Громадяни, своєю чергою, отримують попередження на телефон або дізнаються про небезпеку через радіо, телебачення або сирену.

Нагадаємо, напередодні на Київщині провели контрольну технічну перевірку спрацювання діючих електромеханічних сирен типу С-28 та С-40. Як пояснила влада, це необхідно для тестування програмного забезпечення територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення Київщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 04:34