Фото: СБУ

У Києві затримали прислужника росіян, який влаштував диверсію на об'єкті "Укрзалізниці"

Співробітники Служби безпеки затримали чоловіка, який готував диверсії на користь Росії. Чоловіка підозрюють в підпалі релейної шафи "Укрзалізниці" у Києві.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, ключовими цілями ворога були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній на території столиці.

"Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого жителя, який шукав швидку заробітку в Telegram-каналах, і таким чином потрапив "до уваги" агресора", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, задля вчинення диверсії фігурант спочатку погодив "ціль на підпал" із куратором, а потім вилив на технологічне обладнання "Укрзалізниці" легкозаймисту суміш та підпалив її. Далі чоловік відзняв загоряння шафи на камеру телефону, що було необхідно для підтвердження виконаної "роботи". 

Диверсант підпалив релейну шафу "Укрзалізниці"

Фото: СБУ

Водночас співробітники Служби безпеки задокументували підривну діяльність підозрюваного й затримали його "по гарячих слідах". Зазначається, що чоловік мав підготувати ще декілька підпалів на важливих об’єктах "Укрзалізниці".

На основі зібраних доказів слідчі повідомили затриманому про перевірку за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

"У такий спосіб ворог сподівався зашкодити логістиці Сил оборони.Наразі диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна", — зазначили в СБУ.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала жінку, яку підозрюють у роботі на країну-агресора. Вона підпалила авто спецпризначенця Національної гвардії та готувала диверсії проти територіальних центрів комплектування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.07.2024 02:16