Фото: СБУ

На Кіровоградщині поплічниця окупантів підпалила авто нацгвардійця й готувала диверсії проти військкомату: в СБУ показали її фото

Співробітники Служби безпеки України затримали жінку, яку підозрюють у роботі на країну-агресора. Вона підпалила авто спецпризначенця Національної гвардії та готувала диверсії проти територіальних центрів комплектування.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, СБУ затримала підпалювачку, яка діяла в Кіровоградській області. Громадянка виконувала замовлення Росії на підпали автотехніки та будівель Сил оборони.

"Фігурантка умисно підпалила службовий пікап інструктора підрозділу спецпризначення "Омега" Національної гвардії", — наголосили в Службі безпеки.

За даними слідства, для вчинення злочину жінка придбала легкозаймистий розпалювач та вистежила місце паркування авто українського захисника. Надалі вона погодила потенційну ціль з окупантами та під час комендантської години підкралась до автомобіля військового й підпалила його. Водночас для "звіту" вона фіксувала на камеру власного телефону свої дії під час підготовки та вчинення підпалу.

"Відео агресор планував використати для проведення спеціальних інформаційних операцій, які мали "розганяти" фейк про наявність антиукраїнського підпілля на Кіровоградщині", — додали в СБУ.

Також слідство встановило, що наступним її завданням був підпал будівлі місцевого ТЦК із застосуванням "коктейлю Молотова". За це жінці обіцяли грошову винагороду, розмір якої залежав від масштабу пожежі. Затриманою виявилась 28-річна мешканка міста Олександрія, що на Кіровоградщині. У поле зору окупантів вона потрапила на початку цього літа, адже активно шукала в Telegram-каналах легкого заробітку.

У ході обшуків у неї вилучили мобільний телефон із доказами злочину, а також складові саморобної запалювальної суміші та одяг, у якому фігурантка вчиняла підпал. Наразі громадянці повідомлено про підозру в перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань (за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України). Зокрема, правоохоронці розв'язують питання щодо оголошення громадянці про підозру у державній зраді, яка вчинена в умовах воєнного стану (за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Наразі жінка перебуває під вартою. За цей злочин їй загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, 21 червня СБУ затримала двох чоловіків, які у соцмережах "засвітили" переміщення військової техніки та позиції Збройних сил України. Завдяки оперативній роботі Служби безпеки було завчасно проведено комплексні заходи для убезпечення локацій українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.07.2024 14:17