У Києві затримали таксиста, який ґвалтував пасажирок

01 СЕРПНЯ 2019 14:03

У Києві поліцейські затримали таксиста за зґвалтування та пограбування жінки. Чоловіка обґрунтовано підозрюють у скоєнні ще одного аналогічного злочину та крадіжок із хостелів.

На сайті Нацполіції зазначається, що до Святошинського управління поліції звернулася жінка, яка повідомила, що її зґвалтував водій таксі, примусив перерахувати на його картку гроші і забрав телефон. Інформацію про злочин та прикмети зловмисника негайно передали всім патрулям, які розпочали його пошуки. Оперативники провели ряд заходів – і  встановили автомобіль та особу імовірного зловмисника.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев, у ході відпрацювання злочину дільничний Голосіївського управління поліції роздав орієнтування щодо розшуку підозрюваного у закладах харчування та апартаментах тимчасового проживання:

«Згодом до поліцейського звернувся працівник одного зі столичних хостелів, який впізнав зловмисника та повідомив, що той нещодавно поселився у них. Тож правоохоронці негайно прибули на місце, де й затримали правопорушника. Це – 29-річний місцевий мешканець, який працює у службі таксі. Він неодноразово судимий на території України та іншої держави за майнові злочини та шахрайство».

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз із ним спілкуються поліцейські та проводять усі необхідні слідчі дії. Окрім того, збирається доказова база його причетності до вчинення аналогічного злочину у Києві, а також до крадіжок із хостелів.

Слідчі Святошинського управління поліції розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 152 (Зґвалтування) та ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення фігурантові підозри та обрання міри запобіжного заходу. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Події, 01.08.2019 14:03