Фото: TrueUA

У Києві знову підіймається рівень води у Дніпрі: чи є загроза підтоплення будинків

Після тижневого спаду рівня води, два дні поспіль фіксується зростання. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Він оприлюднив оперативну інформацію щодо паводка в м.Києві.

"Станом на 9:30 26.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 300 см. Що на 6 см більше вчорашнього показника. Після тижневого спаду рівня води, два дні поспіль фіксується зростання", — йдеться у повідомленні.

Очільник КМВА також повідомив, що аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ — І (жовтий). При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 35 см. 

"Залишаються підтопленими заплавні території — острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення", — додав Попко.

Також у КМВА запевнили, що влада продовжує уважно моніторити цьогорічне водопілля. 

"Влада міста та усі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій!" — сказав начальник КМВА.

Нагадаємо, у зв'язку із весняним водопіллям у низці регіонів України оголосили про небезпеку. Найвищий рівень, червоний, оголосили в Черкаській та Чернігівській областях. 

Відомо, що за прогнозами "Укргідрометцентру", пік весняного водопілля для столиці очікувався у суботу, 22 квітня.

Раніше, у Київській області та Києві, зокрема, через підвищення рівня води фіксували значні підтоплення. Вода затопила столичні парки та берегову зону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.04.2023 11:59