У КНДР проводять денуклеаризацією – США контролює

07 ЛИПНЯ 2018 14:14

В КНДР проходить візит американського держсекретаря Майкла Помпео, який 6 липня прибув до Пхеньяну. Для американського дипломата це вже третя поїздка в Північну Корею, починаючи з квітня, і перша - після історичного саміту в червні лідерів двох країн Дональда Трампа і Кім Чен Ина, повідомляє NBC News.

Вашингтон і Пхеньян створили робочі групи для вирішення «рутинних, але практично важливих питань», включаючи контроль за процесом денуклеаризації на Корейському півострові.

Майкл Помпео обговорив з північнокорейською стороною проблему повернення в США останків американських військових, загиблих в період Корейської війни 1950-1953 років.

У суботу, 7 липня, у глави американської дипломатії відбудеться зустріч з Кім Чен Чхоль, середнім сином Кім Чен Іра, в 2007 році призначеним на керівну посаду в Трудовії партії Кореї.

Раніше розвідслужби США запідозрили КНДР у таємному збагаченні урану. Роботи можуть вестися, незважаючи на недавні заяви Пхеньяна про «незмінною, стійкою і твердої волі» до денуклеаризації Корейського півострова, передав телеканал NBC News з посиланням на дані американського національної розвідки.

Світ, 07.07.2018 14:14