Фото: Ілюстративний колаж

У колишньому храмі УПЦ МП в Хмельницькому знайшли близько 2 млн грн нібито "заощаджень" митрополита

У колишньому храмі Української православної церкви Московського патріархату у Хмельницькому виявлено сховок, в якому зберігалися майже два мільйони гривень. На місці знахідки перебувають журналісти та комісія.

Про це повідомив депутат Хмельницької міської ради Віталій Підгайчук.

Посадовець зазначив, що у Хмельницькому на території собору, який раніше перебував у користуванні УПЦ МП, знайшли сховок з грошима невідомого походження. Громада планує передати ці кошти на потреби Збройних сил України. Натомість представник УПЦ МП, за словами Підгайчука, хоче забрати гроші собі.

За його словами, члени комісії нарахували вже близько двох мільйонів гривень. Їх, стверджує депутат, громада хоче перерахувати на потреби ЗСУ. У коментарях до його допису у Facebook містяни цю ідею підтримали.

Фото: Facebook

Фото: Facebook Віталія Підгайчука

Кому можуть належати кошти

Кошти, ймовірно, належать екс-керуючому Хмельницькою єпархією, митрополиту Антонію. Як розповів журналістам адвокат митрополита Роман Косюк, ці кошти — нібито особисті заощадження Антонія за 30 років служби. 

Мовляв, раніше він їх не забирав через "рейдерське захоплення" храму й боявся, що його пограбують.

митрополит Антоній

Фото: "Суспільне.Хмельницький"

Нагадаємо, раніше у Києво-Печерській лаврі фахівці провели огляд, під час якого в одному з корпусів знайшли портрети російського імператора Миколи II та його дружини Аліси Гессенської. 

Раніше спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської лаври, зафіксувала жахливий стан деяких приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.07.2023 17:50