Фото: Depositphotos

У колишньому Twitter повідомляють про серйозні збої у роботі

У понеділок, 18 вересня, соціальній мережі Х (Twitter) стався глобальний збій. Майже чотири тисячі користувачів повідомили про збої, які зафіксували близько 16:30.

Про це повідомляє компанія з кібербезпеки та зв’язку у всьому світі Netblocks.

За попередньою інформацією, найбільш скарг стосувалися роботи додатка (49%), роботи сайту (41%) та підключення до сервера (10%).

Збої у Twitter

Інфографіка: Netblocks

"X (Twitter) зазнавав міжнародних збоїв для багатьох користувачів; інцидент, не пов’язаний із збоями в Інтернеті на рівні країни", — заявили в Netblocks.

Зазначимо, що американський мільярдер Ілон Маск узяв кредит у компанії SpaceX у розмірі один мільярд доларів. У той момент він купував Twitter за 44 мільярди. При цьому і SpaceX, і Twitter належать саме йому. Журналісти отримали доступ до документів, де йдеться про те, що SpaceX погодив позику Ілону Маску, її забезпечили деякі його акції в цій компанії. Згодом він повернув кредит із відсотками.

За даними американських журналістів, Twitter утричі впав у ціні після придбання соціальної мережі Ілоном Маском за 44 мільярди доларів в жовтні 2022 року. До втрати 50% доходів від реклами призвели проблеми з модерацією контенту.

Нагадаємо, що внесені Ілоном Маском зміни в безпекову політику в соцмережі Twitter сприяли збільшенню охоплення російської пропаганди про війну в Україні. Такого висновку дійшла Європейська комісія у своєму дослідженні. Раніше Twitter прагнув зменшити вплив пов'язаних із Кремлем акаунтів, щоби мінімізувати охоплення пропаганди. Але це відбувалося до того, як Ілон Маск став головою компанії.

У липні Ілон Маск та головний виконавчий директор Twitter Лінда Яккаріно змінили логотип соцмережі. Тепер замість знайомої усім пташки — білий хрестик на чорному тлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 18.09.2023 18:00