Фото: hromadske

"Спочатку життя — потім бруківка": активісти провели мітинг під КМДА з вимогою витрачати більше коштів на армію

У суботу, 16 вересня, під стінами Київської міської державної адміністрації пройшов мітинг із вимогою витрачати столичний бюджет на потреби Сил оборони. Сходи будівлі облили червоною фарбою. 

Про це повідомило hromadske.

Кілька десятків мітингувальників вишикувалися рядами під стінами адміністрації з українськими прапорами та плакатами. Вони вигукували: "Гроші на ЗСУ", — вимагаючи відповідних змін у проект бюджету Києва на 2024 рік. Відео з події опублікували в соцмережі Х (Twitter).

На плакатах активістів рясніли написи: "Нам не по барабану", "Ремонт почекає", "Нам не треба дорога, треба перемога", "Немає сечі терпіти цю корупцію", "Спочатку життя, потім бруківка", "Робіть дрони, а не нерви".

плакати

Фото: hromadske

Як розповів один з учасників акції, він прийшов на стіни КМДА, щоби нагадати столичній владі про потреби українських захисників.

"Потрібно виділяти кошти на Збройні сили насамперед, а не витрачати на ті речі, які можна буде реалізувати після перемоги", — сказав він.

Нагадаємо, у липні влада Житомира вирішила не спрямовувати бюджетні кошти на благоустрій міста після суспільного скандалу. Так, перед позачерговою сесією Житомирської міської ради один з активістів облив рідиною червоного кольору вхід до будівлі через незгоду із нецільовими витратами коштів під час воєнного стану. Зокрема, йдеться про виділення мільйонів гривень на реконструкцію доріг, тротуарів та скверів. Після засідання міської ради стало відомо, що кошти з програм капітального будівництва та благоустрою Житомира будуть перенаправлені на оборонну сферу. Цікаво, що, за словами мера Житомира Сергія Сухомлина, він нібито не бачив, що відбувалося біля стін міської ради.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.09.2023 01:34