Фото: Сергій Ребров. Джерело – УАФ

У команді можуть з'явитись нові гравці: Ребров заінтригував заявою про склад збірної України

У футбольній збірній України можуть з'явитися нові гравці у 2024 році. Зокрема, шанс в основній команді отримають футболісти з "молодіжки".

Таку заяву зробив головний тренер збірної України Сергій Ребров, пише Sport-express.ua. Тренер також відреагував на критику з боку вітчизняних клубів, які вважають, що їхні лідери з тих чи інших причин були проігноровані Сергієм Ребровим. Він запевнив, що у 2024 році ситуація може змінитися.

"Особисто мені ці закиди не заважають. Я розумію, в якому напрямку ми повинні рухатися. Викликаю футболіста до збірної України, виходячи з того, скільки гравців є на тій чи іншій позиції. Якщо ми викликаємо чотирьох гравців на одну позицію, гравці, яких ми не залучимо, запитають в мене: "Навіщо ви мене запросили?" — сказав наставник.

Ребров наголосив, що зараз є конкуренція на кожну позицію. Зокрема, у національній команді є декілька позицій, на які тренерський штаб запрошує трьох виконавців, на інші — по два. На думку Реброва, дуже важливо, щоб запрошені гравці підходили під модель гри.

"Я впевнений, що в Україні багато гравців, які заслуговують на виклик до збірної. Ми багато аналізуємо, дивимося на багато факторів та елементів, які дійсно важливі для нашої моделі гри. Ті люди, які розповідають про своїх гравців, бачать потенціал в них. Всі вони є потенційними кандидатами. Ми за всіма стежимо", — заявив Ребров.

За словами головного тренера, українська збірна збирається і має лише два-три дні на повноцінну підготовку. Саме тому немає сенсу викликати 30-35 гравців, коли в тебе немає тренувального процесу.

"Я впевнений, що цього року в збірній з’являться нові гравці, отримають свій шанс хлопці з молодіжки. Ми бачимо потенціал в багатьох гравцях, але, на жаль, не було достатньо часу для того, щоб перевірити їх в таборі збірної України. Процес триває, це дуже важливо", — резюмував Ребров.

Нагадаємо, що 2 грудня в німецькому Гамбурзі відбулася церемонія жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року. Збірна Україна, яка продовжує змагання за одну з останніх путівок на турнір, дізналася ймовірних суперників. У разі успіху Україна змагатиметься в групі E. До неї потрапили збірні Бельгії, Словаччини та Румунії.

Раніше повідомлялось, що півфінальний матч плей-оф Ліги націй (Шлях В), який є відбором на Євро-2024, Боснія і Герцеговина — Україна відбудеться 21 березня 2024 року в місті Зениця на стадіоні "Біліно Поле" (початок — о 21:45 за київським часом).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.01.2024 18:07